De gemeentes Sint-Jans-Molenbeek, Jette, Ganshoren, Sint-Agatha-Berchem en Koekelberg vormen samen de politiezone Brussel-West
© Peter Dhondt-BRUZZ | De gemeentes Sint-Jans-Molenbeek, Jette, Ganshoren, Sint-Agatha-Berchem en Koekelberg vormen samen de politiezone Brussel-West. Op de foto het politekantoor in de Sint-Mariastraat, nabij metrostation Graaf van Vlaanderen.

De lokale politie van de zone Brussel West is zaterdagavond bekogeld met stenen toen ze in de Essegemwijk een interventie uitvoerde. Buurtbewoners hadden de politie gebeld omdat een groep jongeren overlast veroorzaakte maar die jongeren stelden de tussenkomst van de agenten niet op prijs. Er was versterking nodig van een naburige politiezone voor de rust weerkeerde.

De politie werd kort na 22.00 uur verwittigd dat een grote groep jongeren in de wijk voor overlast zorgde, onder meer door acrobatische toeren uit te halen met een motor.

"Toen onze ploegen ter plaatse gingen, stelden ze vast dat het ging om een 50-tal jongeren die vermoedelijk een clip aan het draaien waren", zegt hoofdinspecteur Martin Baes van de politiezone Brussel West. "De jongeren hebben onze agenten bekogeld met stenen. Daarop is versterking gevraagd en gekomen van de collega's van Brussel Hoofdstad-Elsene. Met hun bijstand hebben de we rust doen weerkeren."

Bij de interventie raakte niemand gewond en raakten ook geen politievoertuigen beschadigd. Volgens de politie was er ook geen aanvraag ingediend om op de openbare weg een clip te draaien.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie