Politie neemt wagen in beslag van straatracer aan Atomium

© KVDP BRUZZ
| Het Atomium aan de Heizelvlakte is al meerdere weken op rij het toneel van wegpiraten en straatracers.

Voor het tweede weekend op een rij heeft de Brusselse politie een wegpiraat geïntercepteerd in de buurt van het Atomium. Zaterdagavond konden agenten een pick-up onderscheppen. Het voertuig werd in beslag genomen. Dat staat te lezen op de website van Het Laatste Nieuws.

Nadat buurtbewoners enkele weken geleden aan de alarm trokken omdat de omgeving van het Atomium in Brussel al een tijdje geteisterd wordt door straatracers voert de Brusselse politie regelmatig controles uit in de buurt. Zo werden vorig weekend al vijf bestuurders geïntercepteerd toen ze aan het racen waren. Alle voertuigen werden in beslag genomen. En ook dit weekend was het prijs.

Zaterdagavond omstreeks 20u30 betrapten agenten een bestuurder van een pick-up die gevaarlijke toeren uithaalde op de Heizelvlakte. Hij reed tegen hoge snelheid verschillende keren rond de rotonde op het Louis Steensplein. “Onze ploegen konden de wegpiraat intercepteren", zegt Ilse Van de keere, woordvoerder van politiezone Brussel Hoofdstad-Elsene aan Het Laatste Nieuws. “Hij werd opgepakt en zijn wagen werd in beslag genomen.”

Daarnaast is de bestuurder zijn rijbewijs voor veertien dagen kwijt. Er werden twee processen-verbaal opgesteld: één voor kwaadwillige belemmering van het verkeer en één voor verschillende verkeersinbreuken.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?