Politiezone 5344: Evere-Schaarbeek-Sint-Joost-ten-Node.

Politie neemt zeventien pakjes cocaïne en 35 geneesmiddelen in beslag

© Belga
24/05/2023

Een ploeg van de lokale politie Brussel Noord (Schaarbeek/Evere/Sint-Joost-ten-Node) heeft zaterdagnacht een man opgepakt die in het bezit was van cocaïne, cannabis en geneesmiddelen van het type Tramadol en Lyrica. De man, die al gekend was bij de politie, werd ter beschikking gesteld van het Brusselse parket, dat hem meteen dagvaardde voor de correctionele rechtbank. Dat meldt het parket woensdag.

Het was een ploeg van het Bijstands Team d'Appui (BTA) van de politiezone Brussel Noord die zaterdagnacht in de Aarschotstraat een samenscholing van mensen vaststelde. De agenten vermoedden meteen dat het om drugshandel ging, en besloten het individu te controleren dat zich te midden van de groep bevond.

Drugs en geneesmiddelen

Bij de controle vonden de politieambtenaren verdovende middelen en geneesmiddelen terug. In totaal werden 17 pakjes cocaïne, 1,8 g cannabis en 35 geneesmiddelen van het type Tramadol en Lyrica in beslag genomen door het BTA. Die geneesmiddelen kunnen enkel door een apotheker verkocht worden op medisch voorschrift.

De 26-jarige verdachte, die gekend is bij de politiediensten, werd opgepakt en ter beschikking gesteld van het parket. Na zijn verhoor kreeg de man een rechtstreekse dagvaarding. Hij zal zich binnenkort voor de rechtbank moeten verantwoorden.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni