De politie heeft 140 gram heroïne, 7 gram cocaïne, 98 gram marihuana, 23 gram cannabishars en 3.365 euro cash geld in beslag genomen.

Politie ontmantelt 'callcenter' van drugsbende in Elsene

© Chris Verhaeghe
21/11/2023

De Brusselse politie heeft vier verdachten opgepakt in een onderzoek naar een criminele organisatie die cocaïne en heroïne leverde in Elsene en Brussel. "De drugsbende had een callcenter opgericht van waaruit de leveringen werden verzonden," klinkt het.

De politie kwam de bende eerder dit jaar op het spoor. "Het ging om een relatief klein, maar zeer actief netwerk, dat vanuit Elsene opereerde en onder andere Elsene en Brussel voorzag van cocaïne en heroïne," meldt het Brusselse parket. "In Elsene had het netwerk een soort callcenter opgericht van waaruit de leveringen werden uitgezonden richting de klanten."

Na wekenlang onderzoek kon het callcenter worden gelokaliseerd, net als de vier mensen die de leveringen verzorgden. Bij een reeks huiszoekingen die op 16 november werden uitgevoerd, werd het viertal opgepakt. Daarnaast werd er 140 gram heroïne in beslag genomen, 7 gram cocaïne, 98 gram marihuana, 23 gram cannabishars en 3.365 euro cash geld.

De vier verdachten werden ter beschikking gesteld van het Brusselse parket, dat een onderzoeksrechter aanstelde. "Twee verdachten werden door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsmandaat geplaatst," klinkt het. "Twee anderen werden onder voorwaarden vrijgelaten in afwachting van het verdere onderzoek."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni