Politie op zoek naar twee daders gewapende overval in Neder-over-Heembeek

af0a51ae-220920nederoverhembeek1.jpg
© Federale politie
© Federale politie

De federale politie heeft dinsdag een opsporingsbericht verspreid van twee daders van een gewapende overval in de Frans Vekemansstraat in Neder-over-Heembeek.

Op dinsdag 20 september 2022, om 16.35 uur zijn twee personen een winkel binnengestapt. Ze gaan direct naar de toonbank. De eerste dader richt een pistool op de winkelbediende en bedreigt hem, terwijl de tweede over de toonbank springt.

De eerste dader slaat de medewerker in het gezicht met de loop van zijn pistool en eist de inhoud van de kassa. Ondertussen steelt de tweede verdachte de goederen achter de toonbank.

De eerste dief gaat rond, voegt zich bij zijn handlanger en steelt het geld uit de kassa. Aan de deur legt de werknemer uit dat de toegang tot het kantoor beveiligd is en dat hij de deur niet kan openen. De verdachten verlaten uiteindelijk de zaak met hun buit en rennen weg.

De eerste persoon is mager gebouwd, heeft een getaande huidskleur en zou tussen 18 en 25 jaar oud kunnen zijn. Op het ogenblik van de feiten droeg hij een zwarte trainingsbroek van het merk “Nike” met horizontale lijnen ter hoogte van de kuiten, een zwarte jas met kap en witte sportschoenen.

De tweede persoon heeft een donkere huidskleur, is sportief gebouwd en zou ook tussen de 18 en 25 jaar oud kunnen zijn. Op het ogenblik van de feiten droeg hij een zwarte trainingsbroek, een zwarte jas met kap en donkere sportschoenen van het merk “New Balance”. Hij droeg gouden ringen aan zijn vingers.

Herkent u deze personen of heeft u informatie over deze feiten, neem dan contact op met de speurders via opsporingen@police.belgium.eu.

ec97a3dd-220920nederoverhembeek2.jpg
© Federale politie
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?