Politie opent onderzoek naar videoclip met kalasjnikov in Brussel

EC
© BRUZZ
10/10/2021
Updated: 10/10/2021 18.53u

De politiezone Brussel-Hoofdstad-Elsene opent een onderzoek naar de opnames van een videoclip in de Antwerpsesteenweg in de Noordwijk. Daar komt een kalasjnikov in beeld. De politie onderzoekt of het wapen echt is.

Dat bevestigt politiecommissaris Olivier Slosse van de lokale politiezone aan BRUZZ.

De beelden zijn zaterdagavond gedeeld door secretaris Mario Thys van politievakbond NSPV. Op de beelden is te zien hoe een gemaskerde man met een wapen, dat op een kalasjnikov lijkt, in de lucht schiet vanop een balkon van één van de woonblokken in de Antwerpsesteenweg, op de kruising met de Rogierstraat.

Vermoedelijk gaat het om een videoclip van de Brusselse rapper Gotti Maras. Hij deelde zelf al andere beelden van de bijeenkomst via zijn Instagram-pagina. Daarop is ook Bengaals vuur te zien.

"Het onderzoek loopt. Het lijkt inderdaad te gaan om de opname van een videoclip. Die opname was wel degelijk bij ons aangevraagd, maar niet toegelaten", zegt Slosse. De opname werd geweigerd omdat er onvoldoende informatie was over wat er precies gefilmd zou worden. Dat er een wapen gebruikt zou worden, stond overigens niet in de aanvraag.

"Op de beelden zien we een voorwerp dat lijkt op een kalasjnikov. Wij moeten nagaan of dat wapen echt is", zegt Slosse. Een kalasjnikov is een verboden wapen in ons land. Indien het wapen echt is, zal het parket het onderzoek overnemen. Op dit moment is het parket al wel op de hoogte gebracht en is er een pv opgesteld.

Instagram-beelden van rapper Gotti Maras over de samenkomst in de Antwerpsesteenweg zaterdag.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Veiligheid , politiezone Brussel Hoofdstad Elsene , Olivier Slosse , Antwerpsesteenweg , videoclip

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni