Politieagente met geweld beroofd van gsm

Politiezone Montgomery (5343): Etterbeek, Sint-Pieters-Woluwe en Sint-Lambrechts-Woluwe Politiezone Montgomery (5343): Etterbeek, Sint-Pieters-Woluwe en Sint-Lambrechts-Woluwe
© Peter Dhondt/BRUZZ
| Politiezone Montgomery: Etterbeek, Sint-Pieters-Woluwe en Sint-Lambrechts-Woluwe.
© Peter Dhondt/BRUZZ
| Politiezone Montgomery: Etterbeek, Sint-Pieters-Woluwe en Sint-Lambrechts-Woluwe.

Donderdagnacht stelde een agente van de politiezone Montgomery (Etterbeek, Sint-Pieters-Woluwe en Sint-Lambrechts-Woluwe) een samenscholing vast op het Sint-Antoonplein in Etterbeek. Dat filmde ze met haar dienst-gsm. De jongeren duwden haar op de grond en stalen het toestel.

Dat schrijft La Capitale en bevestigt Michaƫl Jonniaux, korpschef van de politiezone. "De agente merkte tijdens haar patrouille een tiental jongeren op op het Sint-Antoonplein. Ze filmde dat omdat het er gespannen aan toeging en het misschien zou uitmonden in een vechtpartij. De video was puur operationeel", zegt Jonniaux.

Toen de jongeren opmerkten dat ze gefilmd werden, zou een vijftal van hen naar de agente zijn gelopen. "Ze werd op de grond geduwd en haar dienst-gsm werd gestolen. De jongeren zijn nadien weggevlucht", zegt Jonniaux. De agente komt er met blauwe plekken vanaf en blijft vier dagen met ziekteverlof thuis.

Op het toestel stond volgens Jonniaux geen gevoelige informatie en de politiezone kan de gegevens op afstand wissen.

De oorzaak van de samenscholing is nog onbekend. Jonniaux bevestigt dat er een onderzoek loopt waarbij camerabeelden in de buurt worden onderzocht.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?