Politiezone Brussel Noord voert strijd tegen illegale drugs op

CD
© BRUZZ
14/08/2023

De Politiezone Brussel Noord heeft de strijd tegen de illegale verkoop van drugs en geneesmiddelen opgevoerd, in een poging om de openbare orde en veiligheid te herstellen.

Tussen 17 juli en 11 augustus 2023 heeft de politiezone Brussel Noord in totaal 4.924 geneesmiddelen, 3.164,71 euro, 361,56 gram cannabis, 49,1 gram amfetamine en 192 xtc-pillen in beslag genomen. De meeste van de inbeslagnames vonden plaats in de Aarschotstraat, een gebied dat bekend staat als een hotspot voor illegale activiteiten.

De in beslag genomen geneesmiddelen waren 3.017 Lyrica-pillen en 1.260 Rivotril-pillen, beide bekend om hun potentieel verslavende en ontremmende effecten. Opvallend is dat veel van de gearresteerde personen in het bezit waren van deze geneesmiddelen, die alleen op voorschrift verkrijgbaar zijn. De illegale verkoop van die geneesmiddelen is strafbaar.

De politieagenten hebben daarnaast vier daders van diefstallen met geweld op heterdaad onderschept. Ze arresteerden ook tachtig helers, onder wie 58 voor de illegale verkoop of het illegale bezit van verdovende middelen of geneesmiddelen.

Task Force

"Deze resultaten zijn te danken aan een tijdelijke Task Force, in samenwerking met en ter ondersteuning van het Parket Brussel, waarbij de focus ligt op veelplegers die zich schuldig blijven maken aan diefstallen met geweld en aan de verkoop van verdovende middelen en geneesmiddelen", laat de politiezone weten in een persbericht.

"Deze Task Force werd namelijk door de politiezone Brussel Noord opgericht om de strijd aan te binden tegen de diefstallen met geweld en de verkoop van verdovende middelen in de Noordwijk. De politieambtenaren zijn dagelijks aanwezig in de wijk. Door deze fenomenen op haar grondgebied te bestrijden, wil de politiezone zodoende bijdragen tot de openbare rust en ervoor zorgen dat iedereen zich veilig kan voelen", alsnog de politiezone Brussel Noord.

Dealen met drugs

Steeds vaker word je in het straatbeeld geconfronteerd met mensen die harddrugs gebruiken. Een gebruikersruimte moet de overlast helpen beperken. Maar Brussel worstelt met het toenemend druggebruik.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni