© Photo News | Politiecontrole Brussel (archiefbeeld).

Politiezone Noord betrapt 18 bestuurders op rijden onder invloed op vijf dagen

© Belga
20/03/2023

Tussen 14 en 19 maart heeft politiezone Noord 536 ademtests uitgevoerd, waarbij 18 personen onder invloed achter het stuur bleken te zitten. Vijftien daarvan waren onder invloed van verdovende middelen. In totaal stelde de politie op vijf dagen tijd 240 processen-verbaal op.

De politiezone Brussel Noord (Schaarbeek/Evere/Sint-Joost-ten-Node) heeft tussen 14 en 19 maart 2023 dagelijks BOB-controles georganiseerd.

De controles vonden plaats op het grondgebied van de drie gemeentes van de zone, Schaarbeek, Evere en Sint-Joost-ten-Node, met een bijzondere aandacht voor de Noordwijk.

"Naar aanleiding van de operaties om de wijk te beveiligen en om de strijd aan te gaan tegen de drugshandel die er woedt, zorgen deze verkeersveiligheidsacties immers voor een verhoogde politieaanwezigheid in de wijk", klinkt het bij de politie Brussel Noord.

Rijbewijs ingetrokken

"Gedurende deze vijfdaagse operatie werden er 59 politieambtenaren ingezet. Die organiseerden elf wegversperringen, verdeeld over de gemeenten Schaarbeek, Evere en Sint-Joost-ten-Node. De politieambtenaren waren ook elke dag in de Noordwijk aanwezig om er de bestuurders te controleren, en in het bijzonder om te herinneren aan de politieaanwezigheid in de buurt van de Sint-Franciscusstraat, waar de Politiezone vorige dinsdag zes verdachten opgepakt had voor drugshandel."

"Tijdens de vijf BOB-operatiedagen werden er 536 ademtests uitgevoerd", gaat het verder. "Van de gecontroleerde bestuurders testten er 3 positief op rijden onder invloed van alcohol. Daarnaast testten 15 particulieren positief op rijden onder invloed van verdovende middelen. Hun rijbewijs werd ingetrokken voor een duur van 15 dagen.

In totaal werden 240 pv's voor inbreuken op het verkeersreglement opgesteld tijdens de operaties, waarvan 35 voor het niet-dragen van de veiligheidsgordel."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie