Remco Evenepoel wordt peter van fietsbrigade Brusselse politie

© Belga
28/06/2022
Updated: 28/06/2022 14.17u

Belgisch wielerfenomeen Remco Evenepoel is peter geworden van de fietsbrigade van de politiezone Brussel-Hoofdstad-Elsene. "Ik heb geen seconde getwijfeld om 'ja' te zeggen," laat de wielrenner weten. "Ik wil hen hiermee een beetje motiveren om hun job te doen. Want op de fiets werken is niet vanzelfsprekend. Het is fysiek zwaar en ze moeten tegelijkertijd aandacht hebben voor het verkeer en hun politiewerk."

Het idee om Remco Evenepoel peter te maken van de Brusselse fietsbrigade van de politie kwam van burgemeester Philippe Close (PS). "De bikers hebben het beeld van mensen over de politie enorm veranderd," zegt hij. "Ze zijn zeer aanspreekbaar, ook al hebben ze een ietwat strengere rol wat verkeersveiligheid betreft. Ze zijn het uithangbord van de Brusselse politie geworden."

"Na de lockdown heb ik me afgevraagd hoe we de fietsbrigade konden bedanken voor hun dagelijkse werk. Toen dacht ik aan Remco die net Luik-Bastenaken-Luik had gewonnen. Hij staat symbool voor positivisme. Het was een manier om de agenten te bedanken en deze grote kampioen te eren."

'Dit is een erkenning voor ons werk'

De agenten van de fietsbrigade keken verbaasd op toen ze Remco Evenepoel in het stadhuis zagen. "We zijn zeer trots dat we Remco als peter hebben. Het is een erkenning van onze brigade die nu al zeventien jaar bestaat," zegt Jurgen Willems, chef van het fietsteam.

"Heel wat mensen zijn fan van Remco. Met de fiets staan we veel dichter bij de bevolking, onze brigade communiceert ook op sociale media." Het evenement vond plaats in aanwezigheid van burgemeester van Elsene Christos Doulkeridis (Ecolo) en Brussels schepen van Sport Benoit Hellings (Ecolo). Ook de lokale korpschef Michel Goovaerts was erbij.

De fietsbrigade telt momenteel 55 agenten, in de beginjaren waren er dat nog slechts zes. In 2021 werden 87.000 pv's uitgeschreven door het team, voornamelijk voor feiten gelinkt aan verkeersveiligheid.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni