Rijhuis in Vorst deels onbewoonbaar door brand, man in kritieke toestand

© Brandweer Brussel

In de nacht van maandag op dinsdag is de Brusselse brandweer uitgerukt voor een brand in een rijhuis van twee verdiepingen aan het Emile des Grées du Loû square in Vorst. De bovenste verdiepingen zijn onbewoonbaar.

Het was de tweede verdieping van het rijhuis waar de brand woedde. De bewoners van het gelijkvloers en de eerste verdieping waren veilig buiten. Tijdens de bluswerken werd een zestigjarige man op de tweede verdieping aangetroffen. Die kreeg tijdens de evacuatie een hartstilstand, waarna hij door het medisch team werd gereanimeerd. Het slachtoffr werd in zorgwekkende toestand overgebracht naar het ziekenhuis.

Volgens een getuigenis achteraf zou het slachtoffer eerst veilig buiten geweest zijn, om dan voor onbekende redenen terug te keren in zijn brandende woonst. "Het is belangrijk om na evacuatie niet meer terug te keren naar de brandende woning," benadrukt de Brusselse brandweer. "Meldt de eventuele aanwezigheid van een persoon of een huisdier aan de hulpdiensten."

De brand werd gemeld door de veiligheidsdiensten van de nabijgelegen Audi-fabriek. De oorzaak van de brand is accidenteel.

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?