| Het Hauwaertpark in Sint-Jans-Molenbeek

Schoten gelost aan Hauwaertpark in Molenbeek

© BRUZZ
08/08/2022

In Molenbeek vond zaterdagavond aan het Hauwaertpark een schietincident plaats. Een man raakte daarbij lichtgewond, toen die op de vlucht sloeg voor de dader. Het parket voert verder onderzoek naar de feiten.

Een zoveelste schietincident schrikt Molenbeek zaterdagavond op. Dit keer werden schoten gelost in de Mettewie-wijk, aan het Hauwaertpark. Dat schrijft La Capitale en bevestigt het parket aan onze redactie.

“Zaterdagavond, omstreeks 21u22, heeft zich een schietpartij voorgedaan,” laat Stefan Vandevelde van het Brusselse parket weten. “Het slachtoffer raakte niet rechtstreeks gewond bij de feiten, maar kwam ten val in zijn vlucht voor de dader en raakte daardoor lichtgewond aan het been.”

Een tijdlang cirkelde een heliktopter in de lucht om bijstand te verlenen, voegt Dennis Sutherland van politiezone Brussel West toe. Vervolgens kwam het parket ter plaatse.

“We hebben een analyse van de camerabeelden bevolen en een ballistisch deskundige en het labo van de federale politie kwamen eveneens ter plaatse,” aldus Vandevelde. “In het belang van het onderzoek kunnen we op dit moment niet meer vertellen,” laat de parketwoordvoerder weten.

Het blijft daardoor voorlopig onduidelijk of de dader van het incident intussen gevat is.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni