© Brandweer Brussel

Snackbar vernield door brand in Schaarbeek

© Belga
04/12/2023

In de Brusselse gemeente Schaarbeek heeft maandagnamiddag een brand gewoed in een snackbar. Drie personen raakten lichtgewond. Een van hen moest voor verzorging naar het ziekenhuis, de twee anderen konden ter plaatse verzorgd worden. Dat meldt de Brusselse brandweer.

De brand in de snackbar op de Gustave Latinislaan ontstond omstreeks 13.45 uur, in de frietketel van het etablissement. Het vuur sloeg al snel over op de dampkap in de keuken en vervolgens op de schouw, waardoor de rook zich ook verspreidde in de bovengelegen appartementen.

"Toen onze ploegen ter plaatse kwamen, hebben we de uitbater geëvacueerd," zegt brandweerwoordvoerder Walter Derieuw. "Een dame had zich in veiligheid gebracht op een binnenkoer en is daar kunnen blijven, maar we hebben een dame van de derde verdieping gehaald met een luchtladder omdat de trappenhal vol rook hing."

De uitbater werd met een rookintoxicatie en lichte brandwonden overgebracht naar het ziekenhuis, terwijl twee andere personen ter plaatse werden verzorgd. De brandweer had het vuur snel onder controle, maar de snackbar heeft zware schade opgelopen en moet minstens tijdelijk de deuren sluiten.

De bovengelegen appartementen konden vrijgegeven worden nadat de brandweer die had verlucht en gecontroleerd op de aanwezigheid van CO. De oorzaak van de brand was accidenteel, aldus nog de brandweer.

20231204brand-snackbar-schaarbeek2.jpeg
© Brandweer Brussel

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie