Spectaculair ongeval en arrestatie in Schaarbeek

© Heroes for Zero
| In de Verweéstraat in Schaarbeek beëindigde een man zijn vlucht voor de politie op een geparkeerd voertuig tegen de gevel van een school. De gevel liep geen schade op, meldt de politie. (beeld Heroes for Zero)
Updated: 16-05-2022 - 12:26

In Schaarbeek heeft de politie zondagnamiddag een man opgepakt die onder invloed van drugs een spectaculair ongeval had veroorzaakt. De verdachte sloeg na de crash op de vlucht, maar kon worden opgepakt.

"Een van onze patrouilles was in de Navezwijk aanwezig in het kader van ons Beveiligingsactieplan,” zegt woordvoerster Audrey Dereymaeker van de zone Brussel Noord (Schaarbeek, Evere en Sint-Joost-Ten-Node) aan onze redactie.

“Onze mensen merkten een voertuig op dat te snel reed en zigzagde over de weg. De patrouille wilde de bestuurder controleren, maar die sloeg op de vlucht. In de Verwéestraat beëindigde hij zijn vlucht op een geparkeerd voertuig tegen de gevel van een school, die geen schade opliep."

Onder invloed van drugs

De bestuurder sloeg na het ongeval op de vlucht, maar kon na enkele tientallen meters tegen de grond worden gewerkt en in de boeien worden geslagen. "De man werd inderdaad gearresteerd op het Poggeplein," aldus Dereymaeker.

"De verdachte was onder invloed van drugs en werd opgenomen ter observatie in het ziekenhuis. Hij kon nog niet worden verhoord, maar de man bleek ontzegd te zijn van zijn rijbevoegdheid. Hij reed overigens met een gehuurde wagen."

Intussen is de bestuurder vrijgelaten, bevestigt het Brusselse parket. "Zijn rijbewijs werd voor vijftien dagen ingetrokken", aldus een van de parketwoordvoerders. "Hij zal binnenkort uitgenodigd worden voor verhoor."

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?