Student overleden door woningbrand in Etterbeek

CD
© BRUZZ
10/06/2023

Zaterdagochtend rond 5 uur heeft een brand gewoed in een woning in de Vlieger Thieffrystraat in Etterbeek. Een van de bewoners, een student, is overleden. Dat meldt de Brusselse brandweer.

"Bij aankomst van de hulpdiensten bleek de brand hevig te woeden op het gelijkvloers. Onmiddellijk werden extra brandweer- en medische teams ter plaatse gestuurd", zegt brandweerwoordvoerder Walter Derieuw.

De politiezone Monty evacueerde buurtbewoners en stelde een veiligheid- en ontruimingsperimeter in. "Er werd een bewusteloze persoon aangetroffen op de tweede verdieping. Ondanks onmiddellijke reanimatiepogingen ter plaatse, is de persoon helaas overleden", zegt Derieuw.

Het slachtoffer was een buitenlandse studente die in België verbleef via een uitwisselingsprogramma. De autoriteiten zullen hun best doen om de familie van de overledene zo snel mogelijk op de hoogte te stellen.

Tijdens de evacuatie raakte een buurvrouw gewond aan haar hoofd. Ze werd overgebracht naar het ziekenhuis. Daarnaast liep een brandweerman tijdens het blussen verwondingen op, met oppervlakkige tweedegraads brandwonden aan zijn hand. Ook hij werd overgebracht naar het ziekenhuis voor verdere zorg

20230610_brand Etterbeek

De brand kon rond 05.15 uur onder controle worden gebracht. De nasleep van de brand brengt langdurige blus- en opruimwerkzaamheden met zich mee. Bovendien raakte een auto, die geparkeerd stond voor de getroffen woning, ook beschadigd door de brand.

De oorzaak is nog niet duidelijk. "Voorlopige bevindingen ter plaatse wijzen op een brand van accidentele oorsprong, maar dit moet nog bevestigd worden", zegt Derieuw.

De woning is onbewoonbaar verklaard, wat betekent dat drie personen elders ondergebracht moeten worden. De gemeente Etterbeek zal voor opvang en begeleiding van deze personen zorgen.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni