Teamschool van politie Brussel Noord haalt banden met scholen aan

© Politiezone Brussel-Noord
| Een politievoertuig van de zone Brussel Noord

De politie van de zone Brussel Noord heeft het project Teamschool gelanceerd. Dat bundelt de verschillende projecten die de voorbije jaren ondernomen zijn om de samenwerking met de scholen in de drie gemeenten te verbeteren. Elke school krijgt een politie-ambtenaar als aanspreekpunt, en er komt een Instagram-pagina waarop jongeren terecht kunnen.

In Schaarbeek, Evere en Sint-Joost-ten-Node lopen al 24 jaar verschillende projecten die de band tussen de politie en de 163 scholen en de 93 kinderdagverblijven moeten versterken. Die gaan van het project 'Politie aan elke school' tot het 'Peterschapsproject', waarbij een politieambtenaar peter of meter wordt van een klas van het zesde leerjaar.

"Al die projecten zijn bedoeld om het contact tussen de politie en de jongeren te bevorderen, buiten een strikt repressief kader," klinkt het bij de politie Brussel Noord. "Vandaag de dag kunnen we stellen dat er een echte vertrouwensband ontstaan is tussen de lokale politie en de schooldirecties en jongeren."

Instagrampagina

Bij het begin van het nieuwe schooljaar heeft de politiezone beslist om al deze projecten te bundelen in één nieuw concept: 'Teamschool Polbruno'. 90 politieambtenaren zullen zich bovenop hun dagelijkse politieopdrachten vrijwillig inzetten voor de projecten die de politiezone onderneemt in de onderwijsinstellingen, om een vertrouwensrelatie uit te bouwen met de jongeren.

"Bedoeling is om de mogelijkheid om bevoorrechte en rechtstreekse contacten met de politiezone uit te breiden naar iedereen die bij de onderwijswereld betrokken is," gaat de politie verder. "Op school is de Teamschool-politieambtenaar het aanspreekpunt voor elke problematische situatie die verbonden is aan de school. Er is een wachtdienst voorzien, die 24 uur per dag beschikbaar is. Als een jongere zich niet goed voelt bij een situatie kan hij ons in alle vertrouwen contacteren via onze Instagram-pagina pol.bruno.5344. Er werd ook een e-mailadres aangemaakt om alle vragen en verzoeken te beantwoorden."

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?