Tiental jongeren probeert brand in flatgebouw te blussen in Peterboswijk

© Brandweer Brussel
| Brand in Peterboswijk
Updated: 29-09-2021 - 13:02

In de sociale woonwijk Peterbos in Anderlecht is dinsdagavond brand uitgebroken in één van de grote appartementsgebouwen. De brand ontstond in een flat op de tweede verdieping en zorgde voor heel wat rookontwikkeling. Een tiental jongeren stak de handen uit de mouwen en ondernam een bluspoging voor de aankomst van de hulpdiensten.

De bewoners van de appartementen konden gelukkig allemaal ontkomen, maar liepen wel lichte rookvergiftiging op en moesten verzorgd worden. De Brusselse brandweer was massaal aanwezig met onder meer drie autopompen, twee autoladders en een tankwagen, evenals twee MUG-teams en ziekenwagens.

'Vóór de aankomst van de hulpdiensten heeft een tiental jongeren een bluspoging ondernomen met de aanwezige blusmiddelen in het gebouw", laat Walter Derieuw, woordvoerder van de Brusselse brandweer, weten. "Zij hebben ook de bewoners, die spontaan evacueerden, bijgestaan en zo geholpen de spontane evacuatie ordelijk te laten verlopen. De Brusselse brandweer wenst de jongere bewoners van de wijk Peterbos daarvoor uitdrukkelijk te bedanken", klinkt het nog.

Er werd bovendien aan alle andere bewoners gevraagd om binnen te blijven en de ramen en deuren dicht te houden. De brand zelf was snel onder controle, maar de flat liep wel aanzienlijke schade op.

Het appartement werd onbewoonbaar verklaard. De bewoners worden door de gemeente opgevangen. Het is nog niet duidelijk hoe de brand ontstond.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?