© BRUZZ

Drie verdachten van wapenlevering aan terrorist Lassoued blijven nog maand in de cel

© Chris Verhaeghe
24/11/2023
Updated: 24/11/2023 18.16u

De raadkamer in Brussel heeft de aanhouding van de drie verdachten, die maandag werden opgepakt in het onderzoek naar de aanslag van 16 oktober, bevestigd. Dat meldt het federaal parket. Door die beslissing blijven de drie nog minstens een maand in de cel, al kunnen ze nog beroep aantekenen.


Het federaal parket voerde maandagochtend vijf huiszoekingen uit in het onderzoek naar de terreurdaad waarbij twee Zweden om het leven kwamen. Daarbij werden in Ninove, Sint-Joost-Ten-Node en Elsene drie verdachten opgepakt. Twee van hen werden in verdenking gesteld van moord in een terroristische context en deelname aan de activiteiten van een terroristische groepering.

Een van hen is de Brusselse Mohamed G. “Over de inhoud van het onderzoek kan ik geen informatie geven”, zegt zijn advocaat Adil El Malki. “Ik kan enkel meedelen dat mijn cliënt elke betrokkenheid ontkent en dat ik de raadkamer heb verzocht om de toekenning van een enkelband.”

De derde verdachte is een man die in Ninove werd opgepakt. Hij werd enkel in verdenking gesteld voor inbreuken op de wapenwet. Hij wordt er van verdacht als tussenpersoon te hebben opgetreden om de levering van een of meerdere vuurwapens te regelen.

“Mijn cliënt ontkent ten stelligste wat hem wordt ten laste gelegd”, zegt meester Mounir Bennaoum.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie