Twaalf maanden cel voor diefstal laptops en fiets

© Peter Dhondt-BRUZZ
| De man werd aangehouden door agenten van de politiezone west.

Een 35-jarige man is vrijdag door de Brusselse correctionele rechtbank veroordeeld tot een gevangenisstraf van 12 maanden omdat hij in Merchtem en Opwijk drie laptops en een fiets had gestolen. De man was enkele uren na die feiten opgepakt in Sint-Jans-Molenbeek.

Het was een patrouille van de lokale politie Brussel-West (Jette/Ganshoren/Koekelberg/Sint-Jans-Molenbeek/Sint-Agatha-Berchem) die de man in de nacht van 30 op 31 maart opmerkte terwijl hij door Sint-Jans-Molenbeek fietste. De dertiger ging er bij het zien van de agenten vandoor, en die zetten meteen de achtervolging in. In zijn vlucht gooide de man een tas weg, maar die kon door de agenten gerecupereerd worden. Korte tijd nadien kon ook de dertiger ingerekend worden.

In de weggegooide tas bleken drie laptops te zitten en onderzoek wees uit dat die afkomstig waren van een inbraak in een gezinswoning in Merchtem. De dader had daar de achterdeur geforceerd om zich toegang te verschaffen tot de woning. Uit bandensporen die op het gazon van de woning werden aangetroffen, bleek dat de dader bij de inbraak ook gebruik gemaakt had van een fiets, en de fiets die de dertiger bij had bij zijn arrestatie, bleek ook diezelfde nacht te zijn gestolen, uit een tuin in Opwijk.

De dertiger beweerde eerst dat hij de tas en fiets ergens had aangetroffen maar gaf later toe dat hij de laptops had gestolen. Hij bleef er wel bij dat hij de fiets niet gestolen had. Volgens de rechtbank was er echter voldoende bewijs om hem aan beide feiten schuldig te verklaren. De verdediging had nog gepleit voor een gevangenisstraf met uitstel maar volgens de rechtbank was enkel een effectieve gevangenisstraf op haar plaats.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?