Twee jongeren slachtoffer van overval in Dudenpark: 'Schoenen en gsm moeten afgeven'

Dudenpark
© GOB-DML
| Het Dudenpark in Vorst
© GOB-DML
| Het Dudenpark in Vorst

Het Dudenpark lijkt de afgelopen weken geteisterd te worden door stelende jongeren. Op korte tijd werden twee tieners het slachtoffer van diefstal met geweld. De ouders dienden klacht in bij de politie en vragen meer politiepatrouilles in de buurt.

“Vrijdag rond 15.30 uur had mijn zoon, 15 jaar, met een vriend afgesproken in het Dudenpark om te gaan wandelen,” doet moeder Sabrina Gómez het relaas van de feiten. “Daar werd hij bedreigd door acht jonge mannen die hem vroegen zijn schoenen, gsm en code van zijn gsm te geven. Omdat die jongens in de meerderheid waren, gaf mijn zoon zijn spullen af, net als zijn identiteitskaart en MIVB-abonnement. Daarna begon de groep hem alsnog te slaan.”

De vriend van de jongen wilde tussenbeide komen, maar kreeg daarop zelf zware klappen. De daders renden uiteindelijk weg. “Via kennissen denken we te weten dat het gaat om een bende die vaak ‘s avonds en in het weekend rond het voetbalstadion van Union Saint-Gilloise hangt.”

De ouders van de jongen dienden klacht in bij de politie, tot ongenoegen van de stelende jongeren, die op een bepaald met de gestolen telefoon naar de zus van het slachtoffer belden. “Ik heb toen de telefoon van haar overgenomen, waarop ze ermee dreigden mij een lesje te leren als ze me zagen.”

Gevolgd en overvallen

Het is geen alleenstaand feit in de buurt rond het Dudenpark. Een week eerder werd ook de dertienjarige Clemence het slachtoffer van agressie, aan de kruising van de Keerkringenlaan en de Brusselsesteenweg in Vorst.

“Drie jongens van ongeveer zestien jaar oud hadden mijn dochter eerst gevolgd en daarna geduwd om vervolgens haar iPhone te stelen,” vertelt Sophie Michez, die in de buurt van het Joseph Marienstadion woont.

“Normaal is dit een veilige buurt, maar de laatste tijd neemt dit soort gebeurtenissen toe,” hekelt de moeder de situatie. “Tijdens de lockdown probeerde men ook al mijn boodschappen uit de koffer van mijn auto te stelen.” De buurtbewoonster vraagt dan ook meer politiepatrouilles.

De iPhone van haar dochter wist Michez intussen te traceren. “Ik weet perfect waar het toestel zich bevindt, ik kan alleen maar hopen dat mijn klacht bij de politie ook effectief iets oplevert.”

Politiezone Brussel Zuid kon voorlopig niet kwijt of de twee diefstallen het symptoom zijn van een verslechterde veiligheid in het park.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?