Twee mensen aangevallen met bijtend product in Sint-Joost-ten-Node

Bekijk ook de afspeellijst: dinsdag 19 juli 2022
Updated: 19-07-2022 - 15:15

In Sint-Joost-ten-Node zijn zondag twee mensen bespoten met een bijtend product, waarschijnlijk ammoniak. Dat blijkt uit bovenstaande video en het nieuws wordt bevestigd door de lokale politie Brussel Noord (Schaarbeek/Evere/Sint-Joost-ten-Node). De politie kon twee personen oppakken, al verliep dat met enige moeite toen die aangevallen werden door een woedende menigte. Na verhoor werden de twee opgepakte personen vrijgelaten.

Zondagavond wilden twee mensen een derde persoon met geweld bestelen. Het slachtoffer vluchtte weg en kon op bijstand rekenen van twee passanten.

Die twee passanten werden op hun beurt aangevallen. Ze kregen een vloeistof naar het aangezicht geslingerd, "wellicht ammoniak," aldus de bevoegde politiezone. Op de beelden is te zien hoe een persoon een bus met vloeistof leegspuit op de slachtoffers. De twee slachtoffers werden door de hulpdiensten overgebracht naar het ziekenhuis en zouden een tweetal dagen arbeidsongeschikt zijn.

De omstaanders wezen de politie-agenten op twee verdachten die zich na de feiten verschanst hadden in een winkel in de Brabantstraat.. Maar toen de politie de twee verdachten naar het politiekantoor wilden brengen, richtte de intussen verzamelde menigte, zo'n 40 mensen, zich tegen de twee vermoedelijke daders. Met versterking van toegesnelde patrouilles konden de twee verdachten in een politiecombi geplaatst worden. Eén van hen werd voor zijn verhoor eerst naar het ziekenhuis gebracht voor verzorging.

"Beide mensen werden vervolgens verhoord", gaat de politiewoordvoerster verder. "Noch uit hun verhoor, noch uit de andere onderzoekselementen kwam echter enig element naar voren waaruit zou blijken dat zij de daders van de feiten zouden zijn. De twee personen werden dan ook vrijgelaten en het onderzoek wordt voortgezet."

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?