Twee verdachten aangehouden voor neergestoken dakloze

In het onderzoek naar de dood van een dakloze, donderdagnacht in Oudergem, zijn twee verdachten opgepakt en onder aanhoudingsbevel geplaatst. Het gaat om een 36-jarige man, H.D., en een 25-jarige vrouw, S.C. Over de omstandigheden van hun arrestatie of de aanleiding voor de feiten in Oudergem zijn nog geen details bekend.

Het was een getuige die donderdagnacht rond 23u15 de hulpdiensten belde. Toen die ter plaatse kwamen, troffen ze het levenloze lichaam van een dakloze dertiger aan. De man vertoonde minstens een steekwonde.

Het slachtoffer bleek J.S., een man die zich in 2007 schuldig had gemaakt aan een poging tot doodslag op een werknemer van de MIVB, in april 2007 in het metrostation Delta. Het slachtoffer van die poging tot doodslag was toen minutenlang in elkaar geslagen en had aan de feiten een zware, levenslange invaliditeit overgehouden. Afgelopen weekend werden dan de twee verdachten opgepakt. Minstens een van die arrestaties zou plaatsgevonden hebben in Sterpenich, in de provincie Luxemburg.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?