Urenlange brandinterventie in Schaarbeeks kraakpand

De Vooruitgangsstraat in Schaarbeek.

Zaterdagnacht had de Brusselse brandweer zo'n 3 uur lang werk aan een interventie in een kraakpand in de Vooruitgangsstraat. Vermoedelijk gaat het om een accidentele brand.

De oproep kwam om 22u25 binnen. “Toen de brandweer aankwam, had iedereen het gebouw verlaten en was de politie al ter plaatse,” aldus Walter Derieuw, woordvoerder van de Brusselse brandweer. “De brand ontstond in de kelder en baande zich via de trappenhal een weg naar boven. De oorzaak is nog niet bekend, maar vermoedelijk gaat het om een accidentele brand.”

Het vuur was vrij snel onder controle, toch kwam er wat bij kijken. “Iedereen leek het gebouw op tijd te zijn ontvlucht bij aankomst van de ploegen, maar zeker ben je nooit. In dit geval was er niemand meer binnen. Daarnaast was het lastig ventileren door de dichtgetimmerde ramen en deuren. Het tramverkeer moest ook worden omgeleid.”

De Brusselse brandweer roept op om leegstaande gebouwen zo goed mogelijk af te sluiten zodat krakers geen weg naar binnen kunnen vinden. “Kraakpanden zijn vervelende branden omdat men van niets zeker is,” aldus Derieuw. “Hoeveel mensen zitten er binnen? Wat is de staat van het gebouw? Er zijn geen zekerheden.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?