Opsporingsbericht diefstal met geweld Brussel

Verdachte opgepakt na reeks brutale overvallen op weerloze dames

CV
© Belga
28/07/2022
Updated: 28/07/2022 15.33u

In het onderzoek naar een man die verschillende oudere vrouwen brutaal beroofde, is een verdachte opgepakt. Dat meldt de politiezone Brussel West (Sint-Jans-Molenbeek, Koekelberg, Jette, Sint-Agatha-Berchem en Ganshoren).

De Brusselse politie bevestigt daarmee de berichtgeving van de Franstalige krant La Capitale.

Eind vorige week verspreidde de politie een opsporingsbericht voor een man die tussen 6 en 16 juni verschillende bejaarden hardhandig beroofde. Op beelden was te zien hoe de dader telkens zijn slachtoffers volgde toen die de inkomhal van hun appartement betraden, waarna hij hun handtas uit hun handen trok en hen brutaal op de grond duwde. De feiten speelden zich af in Brussel, Ganshoren en Sint-Jans-Molenbeek.

Intussen kon de politie een verdachte oppakken. De man werd ter beschikking gesteld van het parket, die de verdachte zal voorleiden bij de onderzoeksrechter met het oog op een aanhoudingsmandaat.

Herhaaldelijk veroordeeld

"De politie ontving verschillende bruikbare tips van de bevolking die allen werden onderzocht", zegt het Brusselse parket. " Na observatie van de woning van de verdachte door de leden van de Anti-banditismedienst van de politie Brussel West, werd de verdachte woensdagvoormiddag omstreeks 09.30 uur bij het verlaten van zijn woning opgepakt. Hij werd overgebracht naar het commissariaat en verhoord, en donderdag ter beschikking gesteld van de onderzoeksrechter."

Volgens La Capitale is de man, H.S., allesbehalve een onbekende voor het gerecht. Hij zou al herhaaldelijk veroordeeld zijn en in april 2022 voorwaardelijk zijn vrijgekomen. "In het kader van andere dossiers werd hij voorwaardelijk in vrijheid gesteld door de strafuitvoeringsrechtbank", aldus nog het parket.

Opgelet: deze beelden kunnen als schokkend worden ervaren.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Ganshoren , Sint-Jans-Molenbeek , Veiligheid , overval , gewapende overval , opsporingsbericht

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni