Verdachte van straatintimidatie opgepakt in Brussel

© BRUZZ
| De man drong erop aan dat de vrouw zou instappen in zijn wagen en trok haar ook bij de schouder (archiefbeeld)

De Brusselse lokale politie heeft zaterdagnacht een man opgepakt die een jonge vrouw had lastiggevallen aan een discotheek en geprobeerd had haar in zijn wagen te dwingen. De man werd ter beschikking gesteld van het Brusselse parket en na verhoor vrijgelaten. Dat meldt het parket dinsdag.

De feiten vonden zaterdagnacht plaats in het stadscentrum. Het slachtoffer was op weg naar de discotheek aangesproken door een man, maar reageerde niet op zijn opmerkingen. Toen ze de discotheek wilde binnenwandelen sprak de man, die haar was gevolgd, haar opnieuw aan.

Hij drong erop aan dat ze zou instappen in zijn wagen en trok haar ook bij de schouder. Vrienden van het slachtoffer kwamen tussenbeide en uiteindelijk moest de buitenwipper van de zaak de gemoederen bedaren. De verdachte reed weg en werd niet veel later door de politie aangetroffen, verderop in de wijk.

Het slachtoffer raakte niet gewond, maar was wel onder de indruk van de feiten. De verdachte werd meegenomen voor verhoor en na afloop ter beschikking gesteld van het Brusselse parket. De verdachte werd na verhoor in vrijheid gesteld en het onderzoek is lopende.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?