Gemeentehuis Sint Joost

Verdachten opgepakt na ontvoering in Sint-Joost

© Chris Verhaeghe
01/12/2023

Het Brusselse parket voert een onderzoek naar een ontvoering in Sint-Joost-ten-Node, waarbij een man korte tijd van zijn vrijheid wel beroofd. De politie kon verschillende verdachten oppakken, één van hen werd intussen aangehouden door de onderzoeksrechter.


De feiten speelden zich af in de nacht van 19 op 20 november. Volgens de krant La Capitale werd het slachtoffer meegenomen door drie daders, gewapend met knuppels. Het slachtoffer werd in een wagen gedwongen, maar verschillende getuigen verwittigden de politie. Die zou enkele uren later het voertuig hebben teruggevonden.

Het Brusselse parket bevestigt de ontvoering. “De politie werd inderdaad verwittigd door buurtbewoners,” zegt woordvoerster Yasmina Vanoverschelde. “Er werden verschillende verdachten opgepakt, waarna het parket een onderzoeksrechter vorderde. Die besliste om een van de verdachten in verdenking te stellen en aan te houden.”

Volgens het parket werd het slachtoffer ook teruggevonden. “Meer informatie over dit onderzoek geven we niet”, aldus Vanoverschelde.


Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni