| De plek van het dodelijk schietincident in Vorst

Verdachten schietpartij Vorst blijven in cel

NLS
© BRUZZ
17/07/2020

De twee verdachten van de dodelijke schietpartij in Vorst blijven nog minstens een maand in de cel. Dat besliste de Brusselse Raadkamer. De advocaten van de beklaagden geven voorlopig geen commentaar.

Het duo wordt ervan verdacht dodelijke schoten gelost te hebben en zijn door de onderzoeksrechter aangehouden voor moord, moordpoging en mondelinge bedreigingen. Een van hen zou de broer van het 23-jarige slachtoffer bedreigd hebben, door te zeggen hem te zullen doden als hij zijn broer niet met rust zou laten. Om zijn woorden kracht bij te zetten loste de verdachte nadien enkele schoten met een vuurwapen.

De politie onderzoekt nu of de munitie van dat wapen overeenkomen met het vuurwapen dat werd gebruikt tijdens de moord op de twintigjarige. Het vuurwapen dat toen werd gebruikt is immers nog niet gevonden.

De twee hoofdverdachten zelf beroepen zich op hun zwijgrecht. Hun advocaten geven voorlopig geen commentaar over het lopende onderzoek en hebben nog niet om de vrijlating van hun cliënten gevraagd. De raadkamer besliste dan ook om het aanhoudingsbevel te bevestigen. Daarmee blijven de twee verdachten nog minstens een maand in de cel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Veiligheid , schietpartij , Brusselse raadkamer

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni