Doorrijdend verkeer nog altijd onderbroken door wegverzakking Monnoyerkaai

© BRUZZ
04/01/2024
Updated: 05/01/2024 10.20u

Het doorrijdend verkeer op de Léon Monnoyerkaai, een verbindingsweg tussen de Trooz en Van Praet, is nog altijd onderbroken door een wegverzakking. Plaatselijk verkeer is wel weer mogelijk. Dat meldt Brussel Mobiliteit. De juiste oorzaak van de verzakking is nog niet bekend.

Volgens de brandweer is een deel van de kaaimuur van de Léon Monnoyerkaai ingezakt, waardoor er een wegverzakking is ontstaan. Ook een verlichtingspaal is door het incident licht verzakt.

De Léon Monnoyerkaai was donderdag volledig afgesloten voor het verkeer. Ook de Werkhuizenkaai, die in het verlengde daarvan ligt, was tussen het Jules de Troozplein en de Van Praetbrug onderbroken voor het verkeer in beide richtingen.

Ondertussen is plaatselijk verkeer weer mogelijk op de Léon Monnoyerkaai vanaf het Eliagebouw tot de Leeuwoprit. Het deel tussen de Rupelstraat en het Eliagebouw is nog afgesloten.

Ook de Werkhuizenkaai is voorbehouden voor lokaal verkeer, tussen het Jules de Troozsquare en de Rupelstraat. Doorgaand verkeer wordt aangeraden deze as te vermijden.

Schepen mogen geen golven veroorzaken

De scheepvaart op het Zeekanaal Brussel-Schelde was een tijdje onderbroken. Volgens de brandweer bestond er namelijk een kans dat de kaaimuur zou wegzakken in het kanaal.

Net voor de middag liet de Haven van Brussel weten dat na grondig nazicht de kademuur toch niet ingezakt was. Gert van der Eeken, directeur-generaal: "We hebben nu een expert aangesteld. Die zal een extra inspectie uitvoeren, waarna mogelijke schade zo snel mogelijk zal worden hersteld."

Verder meldt de Haven dat de scheepvaart op het kanaal hervat is. "Maar we vragen de schepen om zo ver mogelijk van deze plaats te blijven en niet te snel te varen om geen golven te veroorzaken", besluit Van der Eeken.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Veiligheid , Mobiliteit , wegverzakking

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni