Vier mensen gered uit brand Neder-Over-Heembeek

© Brandweer Brussel
| Vier mensen werden naar het ziekenhuis gebracht

In de Ankerstraat in Neder-Over-Heembeek woedde afgelopen nacht een hevige woningbrand. Het gebouw was officieel onbewoond. Vier mogelijke krakers werden naar het ziekenhuis gebracht maar zijn niet in levensgevaar.

De brandweer kwam tussen na een noodoproep rond 1.50 uur 's nachts. In het brandende gebouw bevonden zich vier mensen aan een raam op de tweede verdieping. Zij werden door de brandweer uitgerust met een reddingsmasker met perslucht en werden naar buiten begeleid. Ze werden naar het ziekenhuis gebracht maar zijn niet in levensgevaar.

De brand was ontstaan op het gelijkvloers, waar objecten zoals matrassen brandden. De brand was vlug onder controle. De oorzaak van de brand is nog niet duidelijk en moet blijken uit onderzoek. De brandweer vraagt de politie om het gebouw af te sluiten zodat het niet opnieuw bezet kan worden door krakers.

Bluswerken in verlaten gebouwen zijn riskanter dan op andere plekken, meldt de brandweer. Dat komt door mogelijke stabiliteitsproblemen van trappen of plafonds. Vaak is er ook rommel aanwezig, wat het blussen moeilijker maakt.

De brandweer was ter plaatse met 21 brandweermensen en verschillende voertuigen. Er waren ook medische urgentieteams van verschillende ziekenhuizen, en drie ziekenwagens.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?