Vier peuters naar het ziekenhuis na brand in Elsene

MW
© BRUZZ
06/01/2023
Updated: 06/01/2023 10.16u

Op de Adolphe Buyllaan in Elsene heeft deze nacht een brand gewoed in een woning. Vier peuters werden samen met hun moeder overgebracht naar het ziekenhuis. De woning is onbewoonbaar.

Vier ziekenwagens, twee teams van de MUG en evenveel autopompen en autoladders van de brandweer moesten afgelopen nacht omstreeks 2 uur uitrukken voor een woningbrand op de Adolphe Buyllaan in Elsene.

In een gebouw met restaurant op het gelijkvloers en twee verdiepingen met zolder, woedde een hevige brand in de trappenhal. De bewoners van het gebouw, een familie van in totaal elf personen, moesten geëvacueerd worden met de luchtladder van de brandweer.

Woning onbewoonbaar

Vier peuters, die licht bevangen waren door de rook, zijn samen met hun moeder overgebracht naar het ziekenhuis. De woning is onbewoonbaar verklaard en de trappenhal, die volledig uitbrandde, werd ontmanteld.

Om in alle veiligheid te kunnen werken schakelde de brandweer de stroom op de bovenleidingen van de trams van de MIVB uit. De politie van de zone Brussel Hoofdstad-Elsene stelde ook een veiligheidsperimeter in. Zij ontfermt zich verder over de familie, die tijdelijk elders onderdak moet zien te vinden.

De oorzaak van de brand moet nog onderzocht worden, maar is accidenteel.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni