De politiezone Evere-Schaarbeek-Sint-Joost-ten-Node
© Belgaimage | De politiezone Evere-Schaarbeek-Sint-Joost-ten-Node.

Vijf verdachten opgepakt in onderzoek naar zinloos geweld

© Chris Verhaeghe
11/01/2022

De politie van de zone Brussel Noord (Schaarbeek, Evere, Sint-Joost-ten-Node) heeft vijf mensen opgepakt in een onderzoek naar zinloos geweld. De verdachten zouden in oktober twee mannen op straat hebben aangevallen. Zij hadden eerder een opmerking gemaakt over het gevaarlijk rijgedrag van enkele jongeren die met een step onderweg waren.

De twee slachtoffers hadden op 14 oktober hun wagen geparkeerd, toen ze bij het uitstappen voorbije werden gereden door vier personen op twee steps. "Een van de slachtoffers sprak de jongeren aan en vroeg hen om wat voorzichter te zijn, omdat ze gevaarlijk aan het rijden waren," meldt een woordvoerder van het parket van Brussel.

De jongeren waren niet opgezet met de opmerking en al snel werden de slachtoffers omsingeld en geslagen. Een van de twee mannen raakte zwaargewond en moest worden overgebracht naar het ziekenhuis.

De politie startte nadien een onderzoek op en kon in de weken nadien enkele verdachten identificeren. Op 22 december werden vijf huiszoekingen uitgevoerd en evenveel verdachten opgepakt, meldt het parket vandaag. Vier van hen werden na verhoor vrijgelaten, een vijfde werd ter beschikking gesteld van de onderzoeksrechter.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie