© Brandweer Brussel | De autobrand sloeg uit op vier andere wagens en het struikgewas.

In Anderlecht heeft afgelopen nacht een spectaculaire autobrand plaatsgevonden. Maar liefst vijf wagens branden helemaal af en ook een aanpalend grasveld vatte vuur. De brandweer spreekt voorlopig van een accidentele oorzaak. “We hebben ter plekke niets gevonden dat wijst op brandstichting."

Omstreeks twee uur in de nacht moest de brandweer van Brussel uitrukken voor een brand in verschillende personenwagens. De auto’s stonden gestationeerd op de parking van een bedrijf aan de Industrielaan in Anderlecht.

Woordvoerder Walter Derieuw heeft het over een “nader te bepalen accidentele oorzaak”. Dat betekent dat ze ervan uitgaan dat de brand ontstaan is door een mechanisch of elektronisch falen, en dan uitsloeg op de omliggende wagens en het struikgewas.

“We hebben ter plekke niets gevonden dat wijst op brandstichting, of enige vorm van externe tussenkomst,” aldus Derieuw. Het onderzoek over de exacte oorzaak van de brand wordt verdergezet door de lokale politie.

Daar de uitslaande brand schoot ook op het aanpalende terrein van Infrabel de vegetatie in brand. Er was zware rookontwikkeling, maar door een gunstige windrichting waren er geen gevolgen voor het treinverkeer.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie