De Brusselse brandweer

| De Brusselse brandweer.

Voorbijganger vindt slachtoffer CO-intoxicatie in Schaarbeek

© Belga
12/08/2023

In Schaarbeek is vrijdagmiddag een bejaarde dame het slachtoffer geworden van een CO-intoxicatie. Het was een voorbijganger die de bewusteloze dame aantrof in een wassalon en de hulpdiensten verwittigde. Oorzaak van de intoxicatie was een slechte afvoer van de verbrandingsgassen van de drogers in het wassalon. Dat meldt de Brusselse brandweer.

Het incident deed zich vrijdagmiddag omstreeks 12.50 uur voor in de Richard Vandeveldestraat in Schaarbeek. Daar trof de voorbijganger de bewusteloze vrouw aan op de grond van het wassalon. De man verwittigde meteen de hulpdiensten en toen die ter plaatse kwamen, ging de CO-melder van de ambulanciers meteen af. Die vroegen daarop versterking van een MUG-team en de brandweer.

"Onze mensen hebben in dat salon hoge CO-waarden gemeten, die vrouw heeft dus geluk gehad dat die voorbijganger net langskwam", zegt brandweerwoordvoerder Walter Derieuw. "De vrouw is bij bewustzijn overgebracht naar het ziekenhuis, zij verkeerde niet in levensgevaar. De voorbijganger is ter plaatse verzorgd."

De oorzaak van de CO-intoxicatie lag bij de drogers in het wassalon. Die werkten op een gasbrander, waarvan de verbrandingsgassen niet op een goede manier werden afgevoerd.

"We kunnen niet genoeg benadrukken hoe belangrijk een goede afvoer van de verbrandingsgassen is, naast een goede, continue aanvoer van verse lucht", aldus nog de brandweerwoordvoerder.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni