Vrouw op step overleden na vluchtmisdrijf in Elsene

0e815279-whatsappimage2023-09-17at160026.jpeg
© DKLVO
| De vrouw werd ter hoogte van de Renbaanlaan aangereden door een dronken automobilist.
© DKLVO
| De vrouw werd ter hoogte van de Renbaanlaan aangereden door een dronken automobilist.
Updated: 17-09-2023 - 12:27

De vrouw die vrijdagnacht op een step ter hoogte van de Renbaanlaan werd aangereden door een dronken automobilist, stierf aan haar verwondingen, bevestigt de politie zondagochtend aan BRUZZ. Het parket vraagt om de bestuurder aan te houden op verdenking van doodslag.

De bestuurde bekommerde zich niet over het lot van het slachtoffer, na de aanrijding. "Hij vluchtte namelijk, maar kon ingerekend worden. Hij werd daarna overgebracht naar het commissariaat", zegt politiewoordvoerder Ilse Van de keere. De man testte positief op alcohol.

"Het parket heeft een verkeersdeskundige, een wetsdokter en het labo van de gerechtelijke politie aangesteld die zaterdag ter plaatse zijn gegaan”, aldus Willemien Baert van het Brusselse parket.

De vrouw, 24 jaar, werd vrijdagnacht omstreeks 02.30 uur aangereden ter hoogte van de Renbaanlaan, Elsene. Ze reed met een step, en was allicht op weg naar huis. Ze werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht, maar stierf bijna een dag later aan haar verwondingen.

Het parket heeft ondertussen een onderzoeksrechter aangesteld en vraagt dat de bestuurder wordt aangehouden op verdenking van doodslag. De verdachte wordt in de loop van de dag voorgeleid.

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?