In 2017 verloor De Standaard-journaliste Stephanie Verbraekel het leven na een aanrijding met een auto in de Haachtsesteenweg. Op die plek staat nu een monument rond een boom.

Wegpiraat scheurt met meer dan 100 kilometer per uur door Haachtsesteenweg

© Belga
13/07/2022

De politiezone Brussel Noord heeft maandag een wegpiraat geflitst die met meer dan 100 kilometer per uur door de Haachtsesteenweg scheurde. De snelheidsduivel kon uiteindelijk nog diezelfde avond onderschept worden in de Aarschotstraat. Hij bleek onder invloed te zijn van verdovende middelen.

Toen de radardienst van de politiezone Brussel Noord de nummerplaat wilde optekenen, stelden de agenten vast dat het voertuig vooraan geen nummerplaat droeg in de richting waarin het geflitst werd.

Bestuurder onder invloed

De beschrijving en de foto van het voertuig werden doorgegeven aan de patrouille-eenheden van de zone Brussel-Noord. De snelheidsduivel kon uiteindelijk nog diezelfde avond in de Schaarbeekse Aarschotstraat onderschept worden dankzij samenwerking met de gespecialiseerde bijstandseenheid (BTA).

De bestuurder bleek onder invloed van verdovende middelen te rijden. Zijn rijbewijs wordt voor een periode van 15 dagen ingetrokken. De politierechtbank zal kunnen oordelen over een eventuele zwaardere sanctie in geval van een veroordeling van de bestuurder.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni