Wegverzakking Schaarbeek: bewoners nog enkele dagen van huis

© Brusselse Brandweer
| De wegverzakking is veroorzaakt door een waterlek.

Na een wegverzakking in de Diamantlaan in Schaarbeek vrijdagochtend zijn een 15-tal bewoners geëvacueerd. De gemeente heeft hen aan tijdelijke huisvesting geholpen, maar zegt dat de herstellingswerken nog enkele dagen zullen duren.

Dat heeft kabinetschef Marc Weber van burgemeester Cécile Jodogne (Défi) zaterdag gezegd aan RTBF. Het waterlek, dat de oorzaak van de wegverzakking was, is vrijdag snel gerepareerd. Maar de wegverzakking heeft de stabiliteit van huisnummers 15, 17, 19 en 21 wel grondig aangetast. Dat zou komen omdat de bodem in de buurt erg zanderig is. Intussen is het gat in de weg nog niet opgevuld.

"We hebben nog geen betonmixer kunnen krijgen", zei Weber zaterdag aan RTBF, om de vertraging in de herstellingswerken uit te leggen. "Misschien vinden we die pas dit weekend of maandag. En dan moet je nog een aantal dagen rekenen om het beton te laten drogen."

De bewoners van huisnummers 15 en 21 zouden het eerst kunnen terugkeren naar hun woning, maar voor de nummers 17 en 19 vreest Weber dat bijkomende stabiliteitswerken nodig zullen zijn aan de funderingen van de woningen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?