Wetstraat 16 geëvacueerd door pakket met wit poeder

De civiele bescherming is ter plaatse.
Updated: 22-04-2021 - 15:13

De politie heeft een verdacht pakket met wit poeder aangetroffen in de Wetstraat 16, het kantoor van premier Alexander De Croo. Er was korte tijd een perimeter ingesteld rondom het gebouw en het bureau werd geëvacueerd. Inmiddels zijn de straten weer open voor verkeer.

Rond half 12 werd de politie opgeroepen omdat er een verdacht pakket was aankomen in het gebouw waar de minister zijn kantoor heeft. De agenten troffen daarin wit poeder aan, waarop het bureau waar het pakket aankwam werd geëvacueerd. De decontaminatiedienst van de brandweer en de civiele bescherming kwamen ook ter plaatse.

Politiewoordvoerster Ilse Van de Keere zegt dat er een perimeter werd ingesteld. "Het verkeer in de Hertog- en Koningsstraat werd onderbroken."

'Medewerker afgezonderd'

Inmiddels is de perimeter opgeheven. Over de uitkomst van het onderzoek en de inhoud van het pakket kan het Brussels parket nog niets zeggen. Een woordvoerder van premier Alexander De Croo bevestigt dat er via de post een brief was aangekomen waaruit een wit poeder was gekomen.

"De interne veiligheidsprocedure werd meteen van kracht, de politie- en veiligheidsdiensten werden op de hoogte gebracht en hebben hun werk gedaan", aldus woordvoerder François Bailly. "De medewerker die met de brief in contact is gekomen, werd afgezonderd en zal onderzocht worden."

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?