Zoekactie naar Frederik Vanclooster wordt voortgezet op kanaal Brussel-Schelde

© Facebook
| Frederik Vanclooster

In Vilvoorde wordt verder gezocht naar Frederik Vanclooster, de student communicatiewetenschappen aan de VUB, die in de nacht van 31 december op 1 januari verdwenen is. De zoekactie zal zich vooral afspelen op het kanaal Brussel-Schelde, waar de Cel Vermiste Personen van de federale politie twee sonarboten en een duikteam zal inzetten. Rond 10.30 uur zou de speurtocht van start moeten gaan. 'We hopen echt dat we hem vandaag vinden.'

De 21-jarige Vanclooster werd voor het laatst gezien op woensdagochtend 1 januari rond 3 uur, aan de Steenkaai in Vilvoorde. De 1,94 meter grote en normaal gebouwde jongeman heeft bruin haar, droeg een bril met ronde glazen, een bruine fluwelen broek, een blauw geruit hemd, een grijze trui en een donkerblauwe winterjas.

Woensdagnamiddag en -avond hadden tientallen vrijwilligers al een spontane zoekactie gehouden en donderdagvoormiddag doorzochten enkele honderden vrijwilligers onder leiding van de Cel Vermiste Personen opnieuw de omgeving. Ook op het kanaal Brussel-Schelde werd naar de verdwenen jongeman gezocht. Die speurtocht werd donderdagnamiddag kort na 16.00 uur stopgezet maar wordt vanaf 10.30 uur voortgezet.

Hoe lang er nog naar de vermiste jongeman zal gezocht worden, is nog niet duidelijk. "Dat hangt af van de omstandigheden en dat is iets dat we ook met de familie zullen moeten bespreken", zegt Alain Remue. "We kunnen niet eeuwig blijven zoeken, ook al zouden we dat misschien wel willen. In ieder geval hopen we echt dat we hem vandaag vinden, al zal het niet eenvoudig worden. De bodem van het kanaal ligt vol rommel, wat het zoeken bemoeilijkt."

Wie Frederik Vanclooster nog gezien heeft of weet waar hij verblijft, kan met de speurders contact opnemen via het gratis telefoonnummer 0800/30300, via opsporingen@police.belgium.eu, of via Child Focus op het nummer 116.000.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?