Autodeelsysteem DriveNow van start gegaan

DriveNow, de 'freefloating'-autodeeldienst van BMW en Sixt, is woensdag van start gegaan in Brussel. Het systeem telt momenteel een 150-tal wagens, maar tegen het einde van de zomer zou dat aantal al rond de 300 moeten liggen.

DriveNow wordt zo het eerste autodeelsysteem in Brussel dat gebruik maakt van free floating. Hierbij zijn de deelnemende auto’s niet gebonden aan stations, zoals nu het geval is bij bestaande systemen als Cambio. De wagens kan je opsporen via een app, terwijl je ze ook op een plaats naar keuze kan achterlaten.

Brussel is de tiende stad waar DriveNow actief wordt. DriveNow zal tegen het einde van de zomer zo'n 300 BMW’s en MINI's verspreiden over een gebied van 55 vierkante kilometer.

Vanaf woensdag kunnen de gebruikers, die zich al sinds 22 juni konden registreren, de dienst ook effectief gebruiken. "Mobiliteit is voor een grootstad als Brussel een permanente uitdaging", zegt minister van Mobiliteit Pasal Smet (SP.A). "Het systeem van free floating is een prima aanvulling op de waaier aan openbare transportmiddelen die de Brusselse inwoners en bezoekers nu al ter beschikking hebben."

Gratis parkeren
Het gebruik van de auto kost, ongeacht het model, 33 cent (tijdens het rijden) en 19 cent (als de wagen tijdens het gebruik geparkeerd wordt) per minuut. In die prijs zitten brandstof, verzekering, onderhoud en parkeerkosten. Wie zijn auto binnen de zone van 55 km² parkeert op de openbare weg, hoeft dus geen parkeerticket te kopen.

De prijs voor de gebruiker is daarmee een pak duurder dan bij concurrent Cambio.

Tijdens de opstartfase zijn de registratie en de eerste 20 gebruiksminuten gratis. Wie zich daarna pas registreert, betaalt éénmalig 29 euro registratiekost.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?