Babyspullen lenen uit de eerste ‘babytheek’ van België

Elsene krijgt binnenkort een schattige primeur: Netwerk Bewust Verbruiken wil er de eerste ‘babytheek’ van België openen. De geplande inhuldiging is voor februari volgend jaar, in Gemeenschapscentrum Elzenhof. “Babyspullen worden vaak gekocht en meteen weer weggegooid, dat willen we voorkomen.”

De naam zegt het zelf: de babytheek is een bibliotheek voor babyspullen. Zaterdagvoormiddag zijn al heel wat Elsenaren dingen komen afzetten, van speelgoed tot kinderwagens. Die kunnen kersverse ouders binnenkort zo goed als gratis komen uitlenen in GC Elzenhof. Zo hoeven ze de spullen niet zélf te kopen. Lidmaatschap bij de babytheek zal 20 euro per jaar kosten.

“Babyspullen zijn spullen die mensen snel aankopen zonder dat ze echt weten of ze die nodig hebben,” zegt Eva van Velzen van Netwerk Bewust Verbruiken. “Vervolgens gaan die spullen naar de afvalberg. Dat willen we voorkomen. In de babytheek kan je die dingen lenen en testen.”

Om de babytheek op 1 februari volgend jaar te kunnen openen wil Netwerk Bewust Verbruiken 12.000 euro startkapitaal inzamelen via Growfunding. Momenteel zitten ze aan een klein vijfde daarvan, met ongeveer 2.200 euro. Zelfs na de succesvolle inzamelactie van zaterdag is er ook nog nood aan spullen, daarom is er op 9 december een nieuw inzamelmoment in het gemeenschapscentrum.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?