Betere lerarenopleiding moet docent klaarstomen voor diverse grootstad

Scholengroep Brussel (Gemeenschapsonderwijs), de VUB, de Erasmushogeschool en het Centrum voor Volwassenenonderwijs COOVI slaan de handen in elkaar voor een betere Nederlandstalige lerarenopleiding in Brussel. Dat hebben ze bezegeld in een charter in het Brussels parlement.

Met EduXL willen de universiteiten een alternatief bieden op de expertisenetwerken die eind 2015 ophielden met bestaan. Met deze kick off onder de noemer "Samen voor Brussels Excellent Onderwijs" lanceren ze hun hernieuwde samenwerking.

De focus ligt op de professionalisering van de leraren en van de huidige en toekomstige lerarenopleiders. Ook zal er bijzondere aandacht zijn voor de grootstedelijke context.Daarnaast zal er ingezet worden op de initiële opleiding van toekomstige leraren en de professionalisering van de docenten hoger onderwijs. 

De operationele en strategische doelen van het initiatief werden in een intentieverklaring vastgelegd. Die werd in het Brussels Parlement ondertekend door Luc Van de Velde (algemeen directeur Erasmushogeschool Brussel), Paul De Knop (rector VUB), Jacky Goris (algemeen directeur Scholengroep Brussel, GO! ) en Caroline Gennez (voorzitter Universitaire Associatie Brussel).

 

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?