Brusselse topdokter Inge Van Herreweghe te zien op VIER

Op VIER is maandag het nieuwe seizoen van ‘Topdokters’ gestart, een televisiereeks die focust op Belgische dokters die op globale schaal medisch pionierswerk verrichten. In de reeks kan je ook heel wat Brusselaars aan het werk zien. Gunnar belde met topdokter Inge Van Herreweghe, neonatologe in het Sint Pietersziekenhuis in de Marollen: "Oh maar ik ben helemaal geen topdokter."

"Ik werk graag in Brussel omwille van de sociale mix en de uitdagingen. Ik vind dat iedereen recht heeft op goede zorg, ondanks de financiële situatie", aldus dokter Van Herreweghe. De Brusselse neonatologe wou meedoen met het programma om het dagelijkse werk op de kraamafdeling onder de aandacht te brengen.

De kraamafdeling in het centrum van Brussel was ook de eerste die werkte rond de NIDCAP filosofie, een behandeling voor te vroeg geboren kinderen, die de situatie van de baarmoeder artificieel nabootst.

Topdokters is elke maandagavond te zien om 20u35 op VIER. "Je ziet mij pas in de derde aflevering", besluit dokter Inge Van Herreweghe.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?