Dansende Duivels met DJ Hazard

De sfeer zat er meer dan goed in, zondag op De Grote Markt. Met dank aan onder meer DJ Hazard. "We hebben de wereld getoond dat wij België zijn", zei bondscoach Martinez. In heel het centrum kwamen 40.000 supporters opdagen voor de huldiging. (Beelden: VRT)

De 8.000 supporters op de Grote Markt hebben de Rode Duivels als helden onthaald bij hun verschijnen op het balkon van het Brusselse stadhuis. De menigte ontplofte bij het zien van de bronzen medaillewinnaars op het WK voetbal in Rusland. In het hele centrum waren zelfs 40.000 supporters aanwezig voor de huldiging, laat de politie weten.

Een eerste hoogtepunt was het verschijnen van Eden Hazard en Thibault Courtois aan de dj-tafel om het publiek al eens helemaal gek te maken. Het bengaals vuur hulde de Grote Markt nogmaals in de driekleur.

Daarna was het aan bondscoach Roberto Martinez en zijn gehele staf om als eersten onder een enorm applaus op het balkon van het Brusselse stadhuis te verschijnen. Martinez genoot zichtbaar en zweepte het publiek op. Nadien was het aan de spelers om één per één als held onthaald te worden door een uitzinnig publiek, dat al uren in de zon stond te wachten op de Rode Duivels.

'De wereld getoond dat wij België zijn'

Kapitein Eden Hazard verscheen als laatste en zette meteen de toon door "Waar is dat feestje? Hier is dat feestje!" in te zetten.

"Toen we in Rusland waren, kregen we heel wat berichten dat jullie ins ons geloofden om geschiedenis te schrijven. Ik hoop dat we jullie trots hebben gemaakt. We hebben de wereld getoond dat wij België zijn", sprak bondscoach Martinez de menigte toe.

"We bedanken jullie vanuit ons hart. Elke minuut dat we op het veld alles gegeven hebben, was voor jullie", vervolledigde Vincent Kompany, de vaandeldrager van de Duivels.

Ook achter het balkon was het gezellig in het stadhuis. Staatssecretaris en gemeenteraadslid Bianca Debaets (CD&V) toonde zich bijvoorbeeld een grote fan van Vincent Kompany, die ze tot een selfie verleidde:

De Duivels lieten zich van hun kant een traktatie op frieten van Fritland welgevallen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees meer over

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?