De Lijn test trambus tussen Brussel en Vilvoorde

Vervoersmaatschappij De Lijn heeft zondag in Vilvoorde voor het eerst het gebruik van trambussen op onze wegen getest. In 2019 moet de trambus al rijden, op het traject van de toekomstige Ringtram, van de Heizel via Vilvoorde tot Brussels Airport.

Het model van de trambus is de Exquicity van de Belgische busbouwer Vanhool. Dat voertuig is 24 meter lang, en rijdt al rond in onder meer Malmö, Barcelona, Metz en Parma. De bedoeling van de test is om na te gaan of het voertuig gebruikt kan worden in stadskernen en op de huidige wegen, in afwachting van een definitief tramnet.

In de toekomst wil De Lijn de mobiliteit in en rond Brussel vlot trekken met drie extra tramlijnen, het zogenaamde Brabantnet. Maar die tramsporen aanleggen kost tijd en geld. Op een van die lijnen, het Ringtramtracé van Brussels Airport over Vilvoorde en de Heizel naar Jette, moet vanaf 2019 alvast een trambus rijden.

Flexibiliteit
Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) roemt alvast de flexibiliteit van het vervoersmiddel: “De trambus biedt de capaciteit van een tram, maar je hebt geen sporen of bovenleiding voor nodig.”

Vilvoorde is niet toevallig gekozen als testplaats. “Vilvoorde is in eerste plaats wat mobiliteit betreft het kloppend hart van Vlaanderen. Iedereen passeert hier. En de fileproblemen zijn bekend genoeg. Ten tweede starten in 2019 de werken aan de Ring rond Brussel. En we willen behalve in de weginfrastructuur ook investeren in alternatieven voor de wagen.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?