Gezien: Manneken Pis plast hele straat onder

MD
© BRUZZ
16/08/2017
Ook in:
nl fr

Na al die jaren zit er nog geen sleet op Manneken Pis. Dat bewees de bronzen Brusselse trots woensdagochtend door bijna de hele straat onder te plassen, bijna helemaal tot aan de gevels aan de overkant. Wie zich in een straal van enkele meters van het beeldje waagde, werd onverbiddelijk getrakteerd op een koude douche.

Wie zich woensdagochtend komt vergapen aan het meest symbolische beeldje van heel Brussel, draagt maar beter gepaste regenkledij. Niet omdat de regenbuien vandaag opnieuw over Brussel trekken, wél omdat Manneken Pis er duidelijk goesting in heeft vandaag.

Want waar het bronzen beeldje normaal gesproken proper in zijn fonteintje plast, reikt zijn straal vandaag wel héél ver: helemaal tot aan de gevels aan de overkant van de straat. Wie er moet passeren, wordt onverbiddelijk getrakteerd op een koude douche.

Genoot Manneken Pis net zoals wij allemaal gisteren van de feestdag en is dit het resultaat van een glaasje te veel? Heeft de Brusselse trots nood aan een dagje zonder toeristen die hem aangapen? Of wil het ketje de Brusselaar simpelweg wat verkoeling bieden op wat een zonnige dag belooft te worden?

Neen, het betreft een grappenmaker die 's nachts over het hek van het standbeeld is geklommen en er het kraantje heeft opengedraaid, vertelt het kabinet van schepen van Openbare Netheid Karine Lalieux (PS) aan onze redactie. Het is overigens niet de eerste keer dat dit gebeurt, aldus het kabinet, dat onderzoekt hoe het kraantje kan worden beveiligd.

De politie zou ook bewakingsbeelden hebben van de dader, die er dus niet zomaar mee zal wegkomen. Ondertussen is de straal van Manneken Pis wel al tot normale proporties herleid.

Gezien

Moedergans die haar kuikens door de Wetstraat loodst of een parkeerticket tot 2110. Stadsbeelden met een verhaal, quoi. Gemaakt door redacteurs of ... door u naar redactie@bruzz.be gestuurd.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Gezien

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni