Gezien: Politieagent op fiets van Uber Eats

KVDP
© BRUZZ
10/10/2019
Updated: 10/10/2019 23.08u

Op sociale media circuleert een video van een politieagent die door de Dansaertstraat rijdt met een fiets van Uber Eats. Wat het verhaal erachter is, is nog niet duidelijk, maar Facebookgebruikers laten alvast hun verbeelding spreken. "Moeilijk om de eindjes aan elkaar te knopen aan het einde van de maand, meneer de agent?"

Terwijl een fietser door de Dansaertstraat rijdt in de richting van het stadscentrum, filmt die fietser een politieagent die voor hem op een fiets van Uber Eats rijdt. Wat het verhaal achter dit beeld is, is op dit moment nog niet duidelijk, maar Facebookgebruikers laten alvast hun verbeelding spreken.

"Moeilijk om de eindjes aan elkaar te knopen aan het einde van de maand, meneer de agent?", klinkt het bijschrift bij de video, die geplaatst werd door de Facebookpagina Alertes Contrôles de Police. "Dit bedoelt men dus met de onderfinanciering van de politie", klinkt het in een andere reactie op de video.

"De fiets werd in beslag genomen voor een achtervolging", lacht iemand anders nog. Een tiental meter voor de fietsende agent rijdt een politiewagen met zwaailichten. "Waarschijnlijk brengt de politieagent een in beslag genomen fiets terug naar het commissariaat", denkt iemand anders daarom.

Die laatste verklaring komt het dichtst in de buurt van de uitleg van de politie. Het filmpje werd gemaakt na een interventie van de politie. "De politieman op de fiets werd voorgegaan door een politiewagen", legt woordvoerster van de politiezone Brussel Hoofdstad-Elsene Ilse Van de keere uit.

"Aangezien de verplaatsing niet ver was van het commissariaat, werd geopteerd om de verplaatsing op die manier te doen in plaats van te wachten op een groter voertuig waar de fiets kon in worden vervoerd."

Gezien

Moedergans die haar kuikens door de Wetstraat loodst of een parkeerticket tot 2110. Stadsbeelden met een verhaal, quoi. Gemaakt door redacteurs of ... door u naar redactie@bruzz.be gestuurd.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Awel merci, Gezien, gezien, politieagent, Fiets, Uber Eats

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni