Honderdtal actievoerders betoogt tegen politiegeweld

Verschillende actiegroepen betogen maandagavond op het Albertinaplein tegen politiegeweld. Ze lazen ook een brief voor op de gemeenteraad. Burgemeester Close blijft achter zijn politiekorps staan.

Onze reporter ter plaatse telde zo'n 100 tot 200 aanwezige actievoerders. Zij voerden actie tegen politiegeweld, onder meer naar aanleiding van het politie-optreden tijdens de betoging van Extinction Rebellion eerder deze maand. Onder de actievoerders waren deze keer onder meer leden van Students en Youth for Climate, de Gele Hesjes, Extinction Rebellion, naasten van de door een politiecombi aangereden Mehdi en ook leden van de PVDA.

De sfeer is sereen, de actievoerders zeggen niet uit te zijn op een confrontatie met de aanwezige politie.

Brief op gemeenteraad

Eerder werd door de actievoerders ook al een brief voorgelezen op de gemeenteraad. Zij vinden dat de taak van de politie is om burgers te beschermen en niet om, tegen wie dan ook, geweld te plegen.

Burgemeester Philippe Close (PS) heeft inmiddels al gereageerd op de brief, hij blijft achter zijn politiekorps staan. De burgemeester vindt dat de betogers van Extinction Rebellion tijdens hun acties voldoende kans gekregen hebben om geweld te vermijden, maar dat ze niet wilden luisteren.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?