Molenbeekse rapster Si-G ziet droom uitkomen met eigen videoclip

Cancu alias Si-G, een 13-jarige rapster uit Molenbeek, heeft maandagavond in de Ancienne Belgique (AB) haar videoclip van haar nummer "Wat Wil Je Dan" voorgesteld. Onder begeleiding van rapper Omar G van STIKSTOF en documentairemaakster Frederike Migom werkte ze een hele zomer lang aan de clip die zich afspeelt in Molenbeek. Het project werd gefinancierd met een growfunding-campagne.

Voor Cancu is hiphop een uitlaatklep en toen ze de Brusselse rapper Omar G ontmoette, besloot ze het erop te wagen. "Si-G vroeg me of ik haar wilde helpen en ik heb niet getwijfeld. Ik zei haar dat ze er hard voor zou moeten werken en dat hebben we ook gedaan", aldus Omar G, die artist in residence is bij de AB.

Na de clip volgt er ook nog een documentaire over de artistieke samenwerking tussen Si-G en Omar G. Regisseur Frederike Migom werkt momenteel aan de montage van de documentaire die op het Jeugdfilmfestival in Antwerpen in première gaat.

"Jongeren zullen zich herkennen in Si-G en zij zal hen inspireren met het idee dat als je iets wil of goed kan, je er voor moet gaan. Je moet je dromen achterna gaan, vanwaar je ook komt of vanwaar je ook bent. Gewoon gaan", vertelt Migom.

Via het Brusselse platform Growfunding/bxl financierden bijna 100 mensen de clip. De rest van het budget werd gefinancierd via À Fonds, het jongerenfonds van de Vlaamse Gemeenschapscommissie. De Brusselse Jeugdhuizen en in het bijzonder JhMjDAR stelden lokalen en mankracht ter beschikking.

Si-G's nieuwste videoclip:

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?