Onderzoekers ULB bestuderen betonscheuren in Rogiertunnel

De Rogiertunnel is gesloten voor grote renovatie-en onderhoudswerken van de betonnen dakplaten. Een uitgelezen kans voor onderzoekers van de Université Libre de Bruxelles (ULB) om er hun nieuwste technologie te testen.

Aan de hand van sensoren die in de tunnel worden aangebracht is het mogelijk om makkelijk scheurtjes in het beton te detecteren en gericht op te treden. Dat is het doel van een team onderzoekers van de ULB die de Rogiertunnel gebruiken om testen uit te voeren.

Indien het project haar vruchten afwerpt zou het wel eens goed nieuws kunnen betekenen voor Brussel Mobilieit: Zij spenderen jaarlijks een half miljoen euro aan inspecties en opvolging van de tunnels en de scheurtjes in het plafond. De opvolging automatiseren aan de hand van de sensoren en technieken van de onderzoekers zou dus erg kostenbesparend werken.

De testfase van het project, dat volledig door Innoviris wordt gefinancierd, loopt nog tot en met september. Nadien zal de situatie geëvalueerd worden en zal er ook een beslissing genomen worden om de sensoren al dan niet in de andere Brusselse tunnels te installeren.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?