Panoramisch dakterras Wiels opent volgende maand

Kunstencentrum Wiels aan de Van Volxemlaan krijgt volgende maand een panoramisch dakterras. Een nieuwe hotspot voor toeristen en treinliefhebbers. Onze videoreporter ging al een kijkje nemen.

Dinsdag werden de glazen wanden voor het terras geplaatst. De bedoeling is dat het terras op 19 en 20 maart feestelijk geopend wordt. Het zal echter al in februari open zijn voor het grote publiek.

Met het terras mikt Wiels op zowel toeristen als treinspotters. "Met onze locatie vlakbij Brussel-Zuid heb je een uniek zich op de spoorinfrastructuur hier", zegt artistiek directeur Dirk Snauwaert. "Maar je hebt ook een mooi zich vanuit wat eigenlijk het laagste punt van de stad is en je ziet zo goed de scheiding tussen boven- en benedenstad."

Het terras past binnen algemene verbouwingswerken aan het gebouw. Ook het auditorium en de educatieve ruimte werden verder uitgebouwd.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Lees meer over

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?